پروفیل CRP چیست؟

پروفیل CRP نوعی از پلاستیک است که توسط ماده ای به نام کامپوزیت تقویت می شود یکی دیگر از مواد به کار رفته در ساخت پروفیل، فایبرگلاس فشرده است. سطح مقطع پروفیل CRP را به شکل های مختلفی می سازند زیرا هر یک از آنها برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.برخی از مصارف پروفیل سی آر پی عبارتند از: مولیون، فریم انتظار و…

پروفیل CRP

پروفیل به ابزار و تجهیزاتی گفته می شود که برای ساخت درب، پنجره و… به کار می رود. پروفیل ها در دو نوع باز و بسته عرضه می شود. پروفیل باز در ابعاد مختلفی تولید می شود و برای تسمه، میلگرد، نبشی و… به کار میرود نوعی دیگر از پروفیل های باز به شکل مقطع Z ساخته می شوند. از این نوع پروفیل برای سوله ها، سالن های ورزشی و.. استفاده می شود. پروفیل بسته نیز برای پروفیل در و پنجره، پروفیل پی وی سی، پروفیل کرکره ای و… به کار می رود.

پروفیل CRP در چند مدل ساخته می شود؟

سه مدل پروفیل CRP مختلف داریم که براساس نوع مصارفی که دارند تقسیم بندی می شوند

·  فریم انتظار: ساختار اولیه پنجره نیاز به یک چهارچوب دارد تا بدین وسیله حدود آن بر روی دیوار مشخص شود در واقع ساب فریم یا فریم انتظار قابی برای پنجره می باشد که باید پس از اتمام دیوار چینی بر روی دیوار فیکس شود.برای جلوگیری از زنگ زدگی فریم انتظار آن را رنگ می کنند.

·   پروفیل مولیون: نوعی دیگر از پروفیل می باشد که در دو مدل 60 و 70 در کارخانجات تولید می شود. منظور از اعداد ذکر شده اندازه کف پروفیل است به عنوان مثال پروفیل 70 به اندازه 70 میلی متر است.

·   پروفیل سش: در داخل قاب پنجره به منظور افزایش استقامت چهار چوب پنجره از پروفیل سش استفاده می شود.

پروفیل CRP جایگزین پروفیل گالوانیزه و قوطی از جنس آهن می شود. برای اتصال پروفیل در ابتدا باید پروفیل ها را فارسی بر کرد سپس به کمک دستگاه جوش آنها را به هم متصل می کنند.

مزایای پروفیل سی آر پی

· ساختار و مواد تشکیل دهنده پروفیل سی آر پی سبب استحکام و استقامت چهارچوب پنجره دوجداره می شود.

·  این نوع از پروفیل  اصلا دچار زنگ زدگی و پوسیدگی نمی شود حتی با گذشت زمان نیز هیچ آثار پوسیدگی در آن به وجود نمی آید

· دارای ضریب انبساط و انقباض یکسان با پروفیل پنجره دو جداره

· عدم تغییر شکل در موقعیت های مختلف

· از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه است و سبب کاهش هزینه ها به مقدار زیاد می شود.

· ساخت پنجره با سرعت بالاتری صورت می گیرد و دقت ساخت پنجره به میزان زیادی افزایش پیدا می کند.

پروفیل تقویتی CRP

همانطور که میدانید برای ساخت پنجره های دوجداره از پروفیل های UPVC استفاده می شود. مواد عمده تشکیل دهنده ی پروفیل UPVC از پلاستیک می باشد. پلاستیک در مقابل تغییرات و نشست ساختمان، تابش آفتاب، تغییرات آب و هوایی و … تغییر شکل می دهد در نتیجه پنجره دوجداره با گذشت زمان کارایی خود را از دست می دهد. یکی از روش هایی که از تغییر شکل پنجره UPVC جلوگیری می کند استفاده از پروفیل گالوانیزه است در گذشته این روش بسیار کاربردی بود اما امروزه به علت معایب پروفیل گالوانیزه از پروفیل تقویتی CRP استفاده می شود. پروفیل CRP نسبت به پروفیل گالوانیزه دارای مزایای بیشماری است از این رو در تولید پنجره UPVC ترجیح بر این است که پروفیل تقویتی CRP به کار رود.پروفیل CRP در اندازه های 6 متری در ساخت پنجره دو جداره به کار می رود.

مزایای کاربرد پروفیل CRP نسبت به پروفیل گالوانیزه

·        از آنجایی که اندازه پروفیل CRP با پروفیل UPVC یکسان است می توان این دو پروفیل را با هم برش داد و با هم جوشکاری کرد بدین ترتیب چهارچوب پنجره استحکام و مقاومت بیشتری بدست می آورد.

·        پروفیل CRP دارای ضخامتی در حدود 2 سانتی متر است زمانی که به عنوان پروفیل تقویتی پنجره ی دوجداره به کار می رود ویژگی عایق بندی پنجره افزایش پیدا می کند.

·        پروفیل سی آر پی از ترکیب مواد ضد زنگ و مقاوم در برابر پوسیدگی ساخته می شود از این رو مشکلات پروفیل گالوانیزه را نخواهد داشت.

·        پروفیل سی آر پی انعطاف پذیر نیست و قابلیت اشتغال ندارد و از مقاومت مناسب در برابر گرما و سرما برخوردار است.

·        پروفیل تقویتی CRP از چهار گوشه تشکیل می شود از این رو برخلاف پروفیل گالوانیزه دچار تغییر شکل، خمیدگی و پیچ خوردگی نمی شود.

·        ضخامت کامل پروفیل CRP 4 میلیمتر است.

·        زمانی که از پروفیل CRP استفاده می شود سرعت انجام کار به میزان زیادی افزایش پیدا می کند.

مزیت پروفیل سی آر پی نسبت به فریم آهنی

پروفیل سی آر پی به علت ویژگی هایی که دارد علاوه بر پروفیل گالوانیزه می تواند جایگزین فریم آهنی نیز شود مزایای CRP نسبت به فریم آهنی عبارتند از:

·        هزینه های ساخت با پروفیل CRP نسبت به پروفیل آهنی به میزان زیادی کاهش پیدا می کند.

·        وزن نهایی قاب به میزان زیادی کاهش پیدا می کند.

·        با کاربرد پروفیل سی آر پی دیگر نیازی به رنگ کردن قاب های آهنی برای جلوگیری از پوسیدگی نیست.

·        برخلاف پروفیل آهنی می توان از این پروفیل برای پنجره هایی با طرح های هندسی خاص استفاده کرد.

·        میزان عایق بندی که در پنجره ایجاد می شود از پروفیل آهنی بسیار بیشتر است.

تامین کننده crp

پروفیل سی آر پی در داخل کشور تولید نمی شود و نیاز کشور صرفا از طریق واردات پروفیل سی آر پی تامین می شود. اخیرا به علت نیاز مبرم به این محصول در کشور شرکت های بسیاری شروع به تولید سی آر پی کردند تا بتوان بخشی از نیاز کشور را توسط تولیدات داخلی تامین کرد. با این اقدام کمک بزرگی به تولید کنندگان کشور می شود و در بخش عظیمی از هزینه ها صرفه جویی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *