تفاوت کرتین وال فریم لس و فیس کپ در چیست؟


در سازه‌های مهندسی برای زیبایی بیشتر و رساندن نور به محیط از کرتین وال (دیوار پرده‌ای) استفاده می‌شود. کرتین وال خود ساختاری غیر سازه‌ای دارد و معمولا بار مرده ساختمان روی آن قرار نگرفته و تنها وزن خود را تحمل می‌کند. نمای شیشه‌ای کرتین وال سازه‌ای با مقاومت بالا در برابر نفوذ باران، آب، آلودگی هوا، هوا، گرد و خاک، نوسانات ناشی از فشار باد، تکانه‌های آنی ساختمان و نیروهای زمین لرزه است. دیواره پرده‌ای از نظر ظاهری به دوشکل فریم لس و فیس کپ بر روی سازه نصب می‌گردد که قبل از شناخت و دانستن تفاوت آن‌ها تعریف ساختار کرتین وال و اجزای آن ضروری است.

کرتین وال فیس کپ

در کرتین وال فیس کپ بعد از نصب لامل و تقسیم بندی آن، شیشه بر روی زبانه‌های از پیش تعبیه شده در ساختار پروفیل قرار می‌گیرد. بعد از قرارگیری شیشه‌ها به منظور استحکام بیشتر در برابر تکانه‌ها ناشی از زمین لرزه و باد درپوش‌هایی آلومینیومی با شکل مقطع تخت و یا دوکی شکل روی نما نصب می‌شود. لازم به ذکر است که آب بندی نما کاملا مکانیکی بوده و از هیچگونه مواد پر کننده مثل فوم یا آب بند استفاده نمی‌شود.

کرتین وال فریم لس

کرتین وال فریم لس به علت نداشتن قاب آلومینیومی بر روی شیشه‌ها از خارج نمای بصری یکپارچه‌تر و بعضا زیباتری را ارائه می‌کند. برای نصب دیوار پرده‌ای فریم لس ابتدا لامل نصب شده و سپس شیشه‌ها را که در کارخانه در قاب‌هایی از پیش آماده شده قرار گرفته‌اند را درون فضاهای ایجاد شده توسط لامل‌ها نصب می‌کنند. در نمای خارجی گوشه شیشه‌ها هیچگونه نگهدارنده‌ای نداشته و به همین علت شیشه‌ها تا جایی که ممکن است به هم نزدیک خواهند شد.

تقاوت‌ها و شباهت‌های کرتین وال فریم لس و فیس کپ

  1. اگر زمان اجرای نما برای شما مهم است باید از نمای فیس کپ استفاده کنید، زیرا سرعت نصب آن توسط نصاب دو برابر کرتین وال فریم لس خواهد بود.
  2. امکان نصب بازکننده پنجره رو به داخل یا خارج در نمای فیس کپ با استفاده از یراق آن وجود دارد.
  3. در نمای فریم لس و فیس کپ می‌توان تعدادی درپوش دکوراتیو بین شیشه‌ها نصب کرد.
  4. در هر دو مورد امکان ایجاد دید متفاوت در خطوط افقی و عمودی با تغییر رنگ یا نوع درپوش وجود دارد.
  5. مهمترین تفاوت این کرتین وال فیس کپ با فریم لس در این است که شیشه‌های کرتین وال فریم لس باید پیش از نصب در کارخانه داخل قاب قرار گیرد.
نمای کرتین وال

روش‌های اجرای کرتین وال

معمولا در ایران روش‌های اجرای کرتین والبه دو سیستم اصلی محدود می‌شود که از آن‌ها بیشتر استفاده می‌شود. در روش اول که متداول‌تر لست. لامل‌ در محل پروژه برش داده شده و کاملا مجزا بر روی بدنه سازه نصب می‌شوند و سپس شیشه یا سایر مصالح پر کننده داخل فریم‌های فولادی یا آلومینیومی قرار می‌گیرند.
در روش دوم تمامی عملیات برش، مونتاژ سازه و حتی مونتاژه اتصالات، نصب یراق آلات و واشرها داخل کارخانه صورت گرفته و در قطعات کوچک قابل حمل به صورت آماده به کارگاه حمل می‌شوند. این روش نسبت به روش قبل کیفیت بیشتری داشته، اجرا متداوم بوده و نتیجه بهتری نیز خواهد داشت.

مزیت‌های استفاده از کرتین وال شیشه‌ای

  1. ساختمان دارای بار مرده کمتری خواهد بود و در نتیجه سازه سبک‌تر خواهد شد.
  2. سازه‌هایی که در ساختار آن‌ها از کرتین وال شیشه‌ای استفاده شده معمولا چشم انداز مناسبتری دارند.
  3. کرتین وال شیشه‌ای علاوه بر داشتن استحکام مناسب، بسیار زیبا است.
  4. نور بیشتر طبیعی یکی از مزیت‌های استفاده از کرتین وال شیشه‌ای است.
  5. قابلیت کنترل نور با استاده از شیشه‌های رنگی و یا رفلکس وجود دارد.
  6. بر خلاف تصور این سازه نسبت به زلزله بسیار مقاوم است زیرا زیرسازی آن به گونه‌ای است که در هنگام تکانه‌ها مقاومت خوبی از خود نشان داده و به دلیل داشتن بار مرده کمتر در هنگام زلزله شدید نسبت به سایر نماها دارای مزیت است.
  7. این نما نسبت به کاربرد، قیمت مناسبی دارد.

تهیه و نصب کرتین وال فریم لس و فیس کپ با گروه زاگرس

ما در گروه تعمیرات تخصصی زاگرس، قادر به ارائه انواع پروفیل‌های داخلی و خارجی با کیفیت بالا بوده و از تیم اجرایی متخصص و متعهد در نصب استفاده می‌کنیم. طرح‌های اجرا شده علاوه بر منحصر به فرد بودن از کیفیت و دوام بالایی برخوردار خواهند بود و تمام نکات ایمنی برای کاهش خطرات زلزله در نظر گرفته خواهد شد. همچنین پروژه به موقع و کاملا بر اساس زمانبندی مشخص تحویل داده می‌شود. برای دریافت راهنمایی‌های تخصصی بیشتر لطفا با کارشناسان ما تماس حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *