سقف شیشه ای که با نام اسکای لایت ( skylight ) شناخته میشود، مناسب سرپوشیده کردن پاسیو و استخر و یا هرگونه فضایی که مایل به بهره گیری از نور طبیعی در هر شرایط آب و هوایی بوده است. ژانوس سازه با بهره گیری از شیشه لمینت سکوریت دو جداره که نشکن بوده و فریم آلومینیوم تقویت شده که مانع از خوردگی و زنگ زدگی میشود محصولی با کیفیت بسیار بالا تولید کرده تا اثری ماندگار در بنای شما باشد.
معرفی سایبان سقف شیشه ای ( SKYLIGHT BLIND )
از آنجا که ممکن است نور مستقیم آفتاب در مواقعی مشکل ساز باشد سقف شیشه ای به همراه سایبان کششی تمام اتوماتیک مخصوص سقف شیشه ای ارائه شده که با پارچه sunscreen تولید شد و زیبایی دوچندانی به محیط شما میبخشد .
سقف اسکای لایت یا سقف شیشه ای، نورگیرهایی متشکل از عایق شیشه ای هستند که در یک قاب آلومینیومی نگهداری می شوند و ممکن است برای تهویه به صورت ثابت یا بازشوی دستی، موتوردار یا به شکل هوشمند طبق زمان بندی و یا براساس سناریوهای تعریف شده و تشخیص میزان باد، باران و رطوبت به صورت اتوماتیک کنترل شوند.
نورگیر سقفی که یکی از انواع پوشش سقف داخلی می باشد به فضای داخلی زیبایی می بخشد و در حالی که پنجره ها نور را از طرفین به خانه شما منتقل می کنند، اسکای لایت این کار را از بالا انجام می دهد و به نور طبیعی اجازه می دهد از بالای سر به داخل بتابد در نتیجه این نوع سیستم با بهینه سازی استفاده از نور خورشید به عنوان تولید کننده نور طبیعی به جای جریان های الکتریکی، در مصرف انرژی صرفه جویی می کند ضمن اینکه در یک آسمان بدون مانع و ابری، میزان نور مستقیما از بالا تقریبا 3 برابر بیشتر از افق است. اسکای لایت ها معمولا از شیشه شفاف یا نیمه شفاف و مات ساخته می شوند.
ساخت اسکای لایت یک آیتم تخصصی می باشد و باید توسط شرکت هایی ساخته شود که در طراحی و ساخت اسکای لایت تجربه و تخصص کافی دارند. لازم به ذکر است فاکتورهایی مانند جنس، نوع شیشه، چند جداره بودن شیشه، مقدار و ابعاد پروفیل ها، متراژ سقف، هزینه طراحی و نقشه برداری، نحوه اجرا، هزینه ساخت و حمل و نقل و نصب در قیمت نهایی سیستم اسکای لایت موثر هستند. تاثیر سقف های شیشه ای skylight بر عملکرد حرارتی ساختمان به عوامل مختلفی از جمله شرایط آب و هوایی، طراحی شکل ظاهری اسکای لایت، جهت گیری نسبت به نور خورشید، متریال مورد استفاده و خواص حرارتی آنها، اندازه و محل نصب اسکای لایت بستگی دارد.
متریال سازنده اسکای لایت
تقریبا تمام اسکای لایت ها از شیشه دوجداره آب بندی شده برای کاهش تلفات حرارتی و در عین حال به حداقل رساندن میعان استفاده می کنند. شیشه های مقاوم در برابر حرارت، گزینه ای بادوام تر از شیشه های استاندارد هستند و کمتر دچار شکستگی بدون دلیل می شوند. متخصصان نوع و جنس شیشه ها را برای مقاومت در برابر تنش های حرارتی، بادهای شدید و همچنین برف و یخ سنگین در فصول سرد سال انتخاب می کنند.
شیشه های سکوریت قوی تر از شیشه استاندارد هستند اما ممکن است توسط مقررات ساختمانی خاص مجاز نباشد چون اگر بشکنند به قطعات ریز خرد می شوند. شیشه های لمینت قوی تر از شیشه های سکوریت هستند و همان شیشه هایی هستند که برای شیشه جلوی خودروها از آنها استفاده می شود که این شیشه ها عایق صوتی عالی و محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش را ارائه می دهند.
شیشه های کم گسیل (LOW E)، اشعه ماوراء بنفش و اشعه مادون قرمز را فیلتر می کنند و از اتلاف یا افزایش گرما و همچنین از آسیب نور خورشید به کف و مبلمان و ایجاد تابش خیره کننده ناخوشایند جلوگیری می کنند. علاوه بر شیشه از متریال دیگری نیز می توان برای ساخت بخش شیشه ای استفاده نمود، مثلا اکریلیک مقرون به صرفه ترین انتخاب است و بیشتر در اسکای لایت گنبدی استفاده می شود. پلی کربنات ماده ای قوی تر از اکریلیک و مقرون به صرفه تر از شیشه است.
نحوه نصب و اجرای سقف شیشه ای اسکای لایت
ابتدا از محل نصب اسکای لایت اندازه گیری دقیق و نقشه برداری می شود. سپس با توجه به نقشه ها و مولفه هایی نظیر شکل ظاهری، شیشه و پروفیل، اسکای لایت مورد نیاز توسط متخصصان و محاسبات مهندسی طراحی می شود. قاب های فلزی که وظیفه تحمل بار کلی شیشه ها و پروفیل های آلومینیومی را دارند برای زیر سازی جوشکاری می شوند و بعد پروفیل های آلومینیومی بر روی آنها نصب شده و تشکیل شبکه هایی را می دهند تا شیشه ها درون این شبکه و چارچوب ها قرار گیرند و به وسیله گسکت ها (لاستیک های درزبندی) آب بندی می شوند.
مزایای اسکای لایت
- جذب نور طبیعی
- هر چه فضا کوچک تر باشد اما پرنورتر، بزرگتر جلوه می کند.
- نمای آسمان در شب
- دید عالی نسبت به بیرون ساختمان
- بهبود مصرف انرژی
- زیبایی چشمگیر ساختمان
- تاثیر در قیمت و ارزش سازه
کاربرد اسکای لایت
- ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی
- ویلاها
- فروشگاه ها و مراکز خرید
- مراکز تفریحی مانند استخرها
انواع سقف شیشیه ای
نورگیرها یا اسکای لایت ها در اشکال و اندازه های مختلف جهت زیباتر شدن نمای ساختمان طراحی و تولید می گردند که رایج ترین اشکال آنها به صورت شیبدار، تخت، قوسی یا گنبدی، بیضی، الماس، مثلث، چند وجهی (هرمی) می باشند که در ادامه به بررسی پرکاربرد ترین آنها می پردازیم.
سقف اسکای لایت گنبدی
سقف شیشه ای گنبدی دارای ساختار نیم کره ای متقارن یا بیضی شکل است که با خم کردن پروفیل های سازه اصلی (شبکه فلزی)، فرم منحنی شکلی به خود می گیرد. اسکای لایت گنبدی به دلیل طراحی گنبد مانند خود مانع از جمع شدن باران و برف می شود که همین امر در طول عمر آن نیز تاثیر گذار است.
سقف اسکای لایت الماسی
سقف شیشه ای است که مانند هرم دارای قاعده مستطیل یا مربع شکلی است که هر وجه آن به صورت شیبدار در یک راس (نقطه) به هم می رسند.
سقف اسکای لایت شیبدار
ساختار این نوع از اسکای لایت همانند سقف شیروانی است که دارای دو ضلع شیبدار با زاویه مشخص است. این نوع اسکای لایت شکل هشتی داشته و امکان اجرای یک ضلع شیبدار بنا به طراحی سقف نیز وجود دارد.
سقف اسکای لایت مسطح یا تخت
اسکای لایت تخت یکی از ساده ترین نوع اسکای لایت می باشد. ساختن این نوع سقف شیشه ای با استفاده از قاب و شیشه چند لایه روی سقفی مسطح انجام می شود. توصیه می شود از این نوع اسکای لایت به دلیل نوع ساختاری که دارد در مناطقی شمالی کشور یا به طور کلی در مناطقی که باران زیاد می بارد، استفاده نشود.